Reklam från Chanel


Detta måste vara den mest korkade reklamfilmen Chanel någonsin gjort. Eller inte bara Chanel, av alla kända modehus. Jag gillar Kristen Stewart men det här är bara skumt! Det får mig verkligen inte att vilja köpa väskan. Kanske tur det med tanke på att jag ska köpa ny bilinredning ändå då nöjesshoppingen får vänta en månad, eller två. Gabrielle heter väskan som filmen på något mystiskt vis handlar om. Är det någon som förstår varför hon springer runt så förklara gärna filmen för mig?

Chanel är annars ett av mina favoritmärken och jag brukar även gilla deras reklam. Den är nästan alltid väldigt smakfullt gjort så detta bottennapp gör mig så förvånad. Jag är verkligen inte ensam i min kritik utan många andra tycker den är lika löjlig som jag.

Själva väskan Gabrielle är ju däremot helt underbar, det är bara reklamen som gör att mitt köpsug avtar. Jag menar den är ju nästan helt perfekt!
gabrielle
Fast misstänker att den är löjligt dyr. Tittade på Chanels hemsida och pris vid förfrågan står det. Väskan finns flera olika färger. Men ack, vad är väl en bal på slottet ( eller egentligen, vad är väl en Chanel väska när min karl ska ha ny bilinredning 😉 )

Earth hour 2017

jorde
Earth hour är dagen då jorden uppmärksammas. En timme om året släcker många ner sina hus för att spara på energi. Bra gjort men det räcker inte. Idag finns det så många miljövänliga alternativ att välja bland så det finns ingen ursäkt för att elda med kol eller något annat. Det finns modern ultraljudsbaserad mätteknik som går att koppla på rena värmekällor som solenergi och bergvärme. Avancerad teknik är tillgängliga för alla och den behöver inte vara dyr. Oftast är den lite dyrare att investera i än ”smutsiga” varianter men den betalar snabbt av sig.

Med teknikens utveckling finns det till och med hus som ger energi och inte tar. Detta är saker att investera i för framtiden och inte bara att släcka ner lamporna en timme. En annan teknisk lösning som kommer är en led-lampa som kan lysa i 20 år. Det är verkligen en spännande framtid som väntar och det är inte bara i hemmet vi ser tendenser till avancerad teknik och hållbart för planeten. Även inom modebranschen gör hållbart mode succé och flera stora varukedjor har kollektioner av återvunna material och ekologiska material. Allt tack vare ny teknik.

”The Lauren 1980”

Idag har vi fått vårat Sensor alarm installerat. Nu är min sko- och väsksamling säker när jag inte är hemma och passar den 😉

En väska jag gärna skulle vilja ha i min samling är väskan ”The Lauren 1980” från Bottega Veneta. En riktigt liten dyrgrip. Ursprungligen gjordes denna väska för Lauren Hutton i filmen American Gigolo. Denna vår släpptes väskan i ny utgåva.

Jag älskar denna väska ellet clutchs och tycker den är så otroligt läcker.
lauren
Fast det är ju så att kostar det så smakar det. Fast den är ändå inte så ruskigt dyr som vissa andra väskor kan vara. Denna kostar cirka 20 000 sek men den kommer säkert att vara mycket dyrare på andrahands marknanden. Det är nämligen så att den redan är slutsåld på Bottega Venetas hemsida. Den gick år som smör i solsken för det var inte många dagar sedan Lauren Hutton själv gled ner för catwalken med väskan under armen. Precis som hon gjorde i filmen för nästan 40 år sedan.

Godis och PMS

Den som påstår att frukt är godis har aldrig haft PMS

Amen på det! Jag går igenom skåpen en gång i månaden och slukar allt som har med choklad att göra. Jag skäms nästan hur mycket choklad jag kan vräka i mig. Så är du som mig så köp choklad på nätet. Fina sorter som inte innehåller lika mycket socker. Det räcker ofta med ett par bitar istället för en hel chokladkaka. Roliga sorter finns det också inte alls som vad ICA har. Eller du kanske har turen att bo granne med en pralinfabrik?

Mums!

Måset bara tips er om denna Loka om ni nu har missat den.
dnnd
En riktigt favorit här hemma.
Jag tycker att många nyheter från LOKA och Ramlösa inte är goda och jag köper dem mest för att testa. Sedan återgår jag till Päron, granatäpple eller citron. Fast denna blev en favorit, supergod!

Gran inspo

Jag brukar mest ge inspiration till kläder. Nu ska nu få inspiration till julgranen. För ni har väl inte hunnit att klä den ännu?
bbd
Visst är den snygg. Den skulle verkligen passa tillsammans med mina ljusstakar.

Det är verkligen en speciel gran. Den står i London och ingen mindre än chefen för Burberry har designat den. Ni ser, kläder och granar ligger nära varandra. Det passar med andra ord på min blogg 😀

Modevärlden och inredning

Det är inte konstigt att flera modehus även säljer produkter för inredning av hus. Den goda smaken gäller ofta allt det estetiska.

Något som har fått väldigt stor uppmärksamhet är att fotomodellen Kate Moss inredde ett lyxigt hem. Inte sitt eget utan hon samarbetade med företaget YOO. De hade inte kunnat fått mer valuta för pengarna. Först gjorde hon såklart en väldigt bra jobb. Fast reklamen och uppmärksamheten går inte att värdera.
kj

Huset får ju dessutom mer värde bara för att det är en kändis som inrett det. Det måste såklart vara en kändis av klass, Robinson Robban duger inte. Jag undrar vilken av de svenska mäklarfirmorna som är först att haka på denna trend? Husmanhagberg kanske? De ligger ju annars nästan alltid steget innan deras konkurrenter. Huset som Kate Moss inredde låg på landsbygden. Bilderna visar två av rummen. Det behöver inte vara coola innerstadslägenheter. Det är ju ändå på landsbygden husen behöver öka i värde.
kam
Det kan ju också vara ett TV-projekt. Kändisar inreder hus runt om i Sverige och sedan får mäklare på HumanHagberg sälja dem :)

Skor och fjärrkontroller

Jag är av den åsikten att det inte går att ha för många par skor. Min sambo verkar följa samma filosofi när det gäller fjärrkontroller.
huiyid

Jag kan inte gå förbi en skoaffär utan att slinka in och kolla på de senaste skorna som kommit in till butiken. Min karl kan inte se en fjärrkontroll utan att kolla vilka finesser den har och om den kan tillföra hemmet något nytt.

Precis som att han har tappat räkningen på mina skor, har jag noll koll på hans fjärrisar. Det är en till TV:n, en till lamporna, en till stereon, en till hembioanläggningen, en till digitalboxen, en till garageporten, en till bilradion och så fortsätter det i all evighet. Hans senaste köp när det gäller fjärrkontroll är till värmen. Den ska jag försöka att hålla koll på. Jag är en person som varken tycker om kyla eller värme. Jag är superkänslig för olika temperaturer. Den nya kontrollpanelen reglerar värmen superenkelt. Det är bara att trycka på en knapp så startar varmluftspumpen. Då kan jag välja om jag vill ha kall eller varm luft. En av de bästa fjärrkontrollerna enligt mig. Han investerade säkert i den eftersom han var less på mitt klagande. Både på att jag svettas och fryser. Sedan vill han nog bevisa att det finns bra fjärrkontroller och att alla inte är så onödiga som jag vill få dem att verka. Nu ska jag bara hitta ett par herrskor med klack på, så att min make inser ett det inte går att få för många klackskor.
tddd

Nya höstskor

Tadaaaa! Jag har köpt ett par nya höstskor.
hkd
Det är ett par halvhöga gummistövlar från Treton.
Jag blev förtjust i dessa eftersom de inte är lika höga som ett par vanliga stövlar. De passar bättre än de traditionella inne i stan. Jag tycker att vanliga gummistövlar som varit så populära ett tag är snygga men på något sätt verkar det som att den som bär dem är på väg till skogs, oavsett vilka kläder de matchat till. Det intrycket tycker jag försvinner med dessa skor.

Vad gjorde Eva Röse?

Såg ni på Kristallen?
Jag blev verkligen förvånad över Eva Röses gest. Då hon drar fingret över halsen.
hdjksjd
Idag har det stått ganska mycket om det i tidningarna. Fast jag måste säga att jag tyckte hennes bortförklaring var dålig. Hon kanske skämtade med hennes vän eller så försökte hon vara rolig för hon fick en kamera upptryckt i ansiktet. Hon verkar inte veta vad hon har gjort.
Sen fattar jag inte hur inte Leif G.W Persson inte kunde vinna? Fast det var roligt att Jill fick pris. Älskade det programmer med Christian. Åhhh vad jag grät!
jill